Yangınları söndürmeyen valilik ormanları yasakladı

img
DERSİM - Hozat’ta yangın 5’inci gününde sürerken, valilik ormanlara girişleri bir ay süreyle yasakladı. 
 
Dersim’in Hozat ilçesinde askeri operasyon sırasında 30 Temmuz’da başlayan yangın, 5 gündür devam ediyor. Yangına müdahale etmek için bölgeye gitmek isteyen siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcilerini engelleyen valilik, kentte ormanlara giriş çıkışları yasakladı. Valilik, Dersim merkez, Hozat, Ovacık, Pülümür, Nazımiye ve Mazgirt ilçelerinde bulunan ormanlık alanlara giriş çıkışları yangın gerekçesiyle bir ay süreyle yasaklandığını duyurdu.
 
YASAKLANAN ALANLAR
 
Yüksek sıcaklıklar nedeniyle orman yangınlarının artabileceği ifade edilen açıklamada, kent merkezinde Çalkıran, Pınar Köyü, Çiçekli, Dalören, Vezgür, Aktuluk, Munzur Vadisi, Hozat ilçesine bağlı Aliboğazı, Semuşağı, Karaçavuş, Yenibaş, Boydaş, Çakmaklı, Ovacık ilçesine bağlı Karataş, Buzlutepe, Karaoğlan, Pülümür ilçesine bağlı Kabayel, Mezra, Kızılmescit, Salördek, Pülümür Vadisi, Nazımiye ilçesine bağlı  Büyükyurt, Alacık, Çıralı, Bezik Ormanları, Doğantaş, Dereova, Yiğitler ve Mazgirt ilçesine bağlı Dallıbel ormanlık alanlarına giriş-çıkışların yasaklandığı belirtildi.
 
1 EYLÜL'E KADAR YASAK
 
Valilik, ormanlık alanlar içerisinde bulunan piknik ve mesire yerleri ile tabiat parklarına ilişkin ise şu kararları aldı: “Orman alanları içerisinde yetkili kurumlarca belirlenmiş piknik ve mesire yerleri ile tabiat parkları dahil ormanlık alanlarda mangal-semaver-ateş yakılmasına müsaade edilmeyecek. Avcı ve çobanların ateş yakmasının önlenmesi için Tunceli Orman İşletme Müdürlüğü personeli, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü personeli, Jandarma Komutanlığı Personeli, Emniyet Müdürlüğü Personeli ve mahalle muhtarlıklarınca koordinasyon ve kontrol sağlanacaktır. Ormanlık alanlar ile ormanlık alanlar civarında izin verilen yerler haricinde 1 Eylül’e kadar kamp yapılmasına ve saat 20.00’den sonra piknik gibi faaliyetlere müsaade edilmeyecektir.”