Muğla'da 3 noktada yangın sürüyor

img
MUĞLA - Muğla'nın Köyceğiz, Marmaris ve Milas ilçelerinde çıkan orman yangınları devam ediyor. 
 
Ege bölgesinde birçok noktada çıkan orman yangınları devam ediyor. Uşak merkez, Aydın'ın Söke ilçesi, İzmir'in 7 farklı bölgesi ve Muğla'nın Bodrum ilçesinde çıkan yangınlar kontrol altında alındı. Ancak Muğla'nın Köyceğiz, Marmaris ve Milas ilçelerindeki yangınlar halen devam ediyor. 
 
Milas'ın Beyciler Mahallesi'ndeki ormanlık alanda çıkan yangına müdahale için bölgeye çok sayıda yangın söndürme ve itfaiye ekibi sevk edildi. Rüzgarın etkisiyle yangın yerleşim alanlarına kadar ulaştı. Bazı evler alevlerin arasında kalırken, mahalle tahliye edildi. Yangın, rüzgarın da etkisiyle Bodrum'a bağlı 60 hanenin bulunduğu Gökpınar Mahallesi ile 85 haneli Mazı Mahallesi ve Armutçuk mevkisine ulaştı. Yangın söndürme çalışmalarına çevredeki yurttaşlar da destek veriyor.  
 
Marmaris ilçesindeki orman yangını ise 4'üncü gününde. Orhaniye ve Hisarönü mahallerinde yoğunlaşan alevlere havadan ve karadan müdahale sürüyor.
 
Köyceğiz ilçesi Ağla Mahallesi'ndeki ormanlık alanda başlayan ve geniş bir alana yayılan yangının kontrol altına alınması için hem havadan hem de karadan çalışmalar devam ediyor.