Antakya ve Samandağ'da orman yangını

img
HATAY - Antakya ve Samandağ ilçelerindeki ormanlık alanlarda yangın çıktı. 
 
Hatay'ın Antakya ilçesinde bulunan Bağrıyanık Mahallesi'ndeki ormanlık alanda henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı. Rüzgarın etkisiyle yayılan alevler, bölgedeki bazı evlere sıçradı. Olay yerine sevk edilen ekipler, karadan ve havadan yangına müdahale etti. Yangın, ekiplerin müdahalesiyle kontrol altına alınırken, soğutma çalışmalarının sürdüğü bölgede bazı evler hasar gördü.
 
Samandağ ilçesindeki ormanlık alanda çıkan yangın ise, karadan ve havadan yapılan müdahalelerle kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Çubuklu Mahallesi'ndeki ormanlık alandan dumanların yükseldiğini görenler,  yetkililere haber verdi. Öte yandan, aynı mahallede ormanlık alana yakın bir bahçede sabah saatlerinde çıkan yangın, ekiplerin müdahalesiyle kontrol altına alındı. 
 
ANTALYA
 
Antalya’nın Manavgat ilçesinde çıkan yangın, 4 gündür sürüyor. Yangına müdahale kapsamında Mardin Büyükşehir Belediyesi kayyımı da belediyeye ait personel ve araç gönderdi. Mardin Valisi ve belediye kayyımı olan Mahmut Demirtaş’ın talimatı doğrultusunda Mardin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’na bağlı 3 araç, 6 personel ile Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığına bağlı 2 araç, 4 personel bölgeye hareket etti. 
 
Ülke genelinde 28-31 Temmuz tarihleri arasında 98 orman yangını çıkarken, bunların 88’i kontrol altına alındı. Çukurova bölgesinde, Adana'da 1, Antalya'da 3, Mersin'de 3, Osmaniye'de 1 ve Hatay'da 1 yangın devam ediyor.