Pentagon: İran Devrim Muhafızları'na bağlı grup öldürüldü

img
HABER MERKEZİ - Pendagon, Suriye'de İran Devrim Muhafızları'na bağlı gruplara ait tesislere düzenledikleri hava saldırısında 8 kişinin öldürüldüğünü açıkladı.
 
ABD Savunma Bakanlığı (Pendagon) Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder, günlük basın toplantısında 23 Mart’ta Hesêkê’de ABD askerlerinin konuşlu olduğu bir üsse insansız hava aracıyla (İHA) düzenlenen intihar saldırısına Amerikan ordusunun verdiği karşılığa ilişkin açıklama yaptı.
 
‘8 KİŞİ ÖLDÜRÜLDÜ’
 
ABD’nin Derazor’da İran Devrim Muhafızlarına bağlı Kudüs Güçlerine ait iki tesisi hedef aldığını aktaran Ryder, ilk belirlemelere göre 8 kişinin öldürüldüğünü söyledi. Ryder, 23 Mart’taki İHA saldırısında yaralanan 6 ABD personelinin durumunun iyi olduğunu, 2 askerin görevlerine döndüğünü, 1'nin ise ABD’ye nakledildiğini, 2 ABD askeri ile 1 sözleşmeli personelin ise Irak’ta tedavilerinin devam ettiği bilgisini verdi.
 
6 ABD ASKERİNDE BEYİN SARSINTISI TESPİTİ
 
İran destekli güçlerin 24 Mart’ta da ABD askerlerinin konuşlu olduğu Derazor’daki üsse de roketle saldırı düzenlediğini hatırlatan Ryder, iki saldırı sonrasında bu üslerde konuşlu ABD askerlerinin beyin taramasından geçirildiğini ve bunlardan altısında “travmatik beyin hasarı” olarak bilinen beyin sarsıntısı tespit edildiğini dile getirdi.
 
NE OLMUŞTU?
 
Pentagon, 23 Mart’ta Kuzey ve Doğu Suriye’de ABD askerinin yer aldığı bir binanın SİHA’larla bombalandığını ve saldırının İran bağlantılı bir grup tarafından gerçekleştirildiğini açıklamıştı. Saldırı sonucunda bir Amerikan askerinin yaşamını yitirdiği ve 1 sözleşmeli personel ile 5  ABD askerinin yaralandığı belirtilmişti.24 Mart’ta da Derazor’da yine ABD üssüne roketli saldırı düzenlenmişti.
 
Suriye Demokratik Güçleri (QSD) Genel Komutanı Mazlum Ebdi, Kuzey ve Doğu Suriye’de düzenlenen hava saldırısında yaşamını yitiren askerin ailesine başsağlığı dileyerek, yaralılara geçmiş olsun dileklerinde bulunmuş ve “Bu alçakça saldırıyı kınıyoruz. DAİŞ çetelerine karşı mücadelede Amerikan güçleriyle ortak mücadelemiz devam edecektir” mesajını vermişti.