Afganistanlı kadınlar ‘Değişim Hareketi’nde birleşti

img
HABER MERKEZİ - Afganistan’da kadın hakları alanında mücadele eden kadınlar, “Değişim Hareketi” çatısı altında birleşti. Kadınlar, temel özgürlükler için birlikte mücadele çağrısında bulundu. 
 
Afganistan’da Taliban’ın yönetimi ele geçirmesinin ardından, kadına yönelik işlenen suçlarda artış yaşanırken, ülkedeki kadın protestocular, “Değişim Hareketi” adı altında birleşti. NuJinha'da yer alan habere göre; Afganistanlı kadınlar yaptıkları açıklama ile Değişim Hareketi’nin faaliyetlerinin başladığını duyurarak, mevcut koşulları değiştirme, temel hak ve özgürlükleri elde ederek güvence altına almayı amaçladıklarını belirtti.  
 
ORTAK MÜCADELE ÇAĞRISI 
 
“Değişim Hareketi” duyurusunda ülkenin içerisinden geçmiş olduğu kritik ve kırılgan noktaya işaret edilirken, “Temel özgürlüklerimiz için ayaklarımız birlikte ve sağlam bir şekilde yere basmalı” denildi. Mevcut durumu değiştirme iddiası ile yola çıktıklarını söyleyen “Değişim Hareketi”, temel özgürlükler için ortak mücadele çağrısında bulundu.
 
Afganistan’da kadınların gün geçtikçe yoksullaştığı, ekonomik krizin derinleştiği kaydedilen açıklamada, Afgan halkının birçok sorunla yüz yüze mücadele etmek zorunda kaldığı aktarıldı. Göç krizi, insan kaçakçılığı, kadın katliamları, işsizlik, yoksulluk ve Taliban’ın gün geçtikçe artan baskılarına birlikte “Dur!” deme çağrısında bulunan “Değişim Hareketi”, kadınlara ve topluma getirilen kısıtlamaların ancak birlik olarak önünün alınabileceğinin de altını çizdi.
 
EYLEMLER GENİŞLEYECEK 
 
Açıklamada, kadınların çalışma yaşamına derhal geri dönmesi, okulların kadınlara açılması, artan baskıların son bulması istenirken, taleplerin kabul edilene kadar protestoların genişleyeceği de kaydedildi.